Certifikat o autentičnosti Banke Zlata

//Certifikat o autentičnosti Banke Zlata

Certifikat o autentičnosti Banke Zlata

Najčešće pitanje pri kupnji zlatnih poluga ili zlatnika je “Radi li se o pravom zlatu?”. Strah je opravdan i razumljiv jer na prvi pogled lažno zlato može izgledati vrlo slično pravom, a neizvježbano oko teško može znati razliku. Zbog toga svi naši kupci uz zlatnu polugu ili zlatnik dobivaju certifikat o autentičnosti Banke Zlata.

Što je certifikat o autentičnosti?

Certifikat o autentičnosti Banke Zlata je dokument kojim potvrđujemo da je zlato kupljeno preko nas pravo i da sadrži deklariranu količinu zlata te da ćete nam, ako se odlučite, jednog dana moći prodati zlatnu polugu ili zlatnik po cijeni investicijskog zlata (ako na proizvodu ne bude većih oštećenja).

Provjeru svake zlatne poluge i kovanice koju otkupljujemo ili prodajemo klijentima vršimo profesionalnom baždarenom vagom te profesionalnim uređajem za mjerenje elektromagnetnih svojstava poluge i kovanice. Uređaj bez korištenja ikakvih kemikalija ili nanošenja štete proizvodu u sekundi izvrši dubinsku provjeru zlata ili srebra te uz maksimalnu moguću pouzdanost pokaže radi li se o pravom zlatu ili srebru.

Većina distributera i otkupljivača zlata nema sofisticiranu opremu za provjeru zlata pa im prilikom kupnje morate vjerovati na riječ da se radi o pravom zlatu. Često govore da ga nabavljaju direktno iz talionice i da rizika nema, no to baš i nije tako. Distributeri zlata također vrše otkup investicijskog zlata od klijenata, a bez uređaja za provjeru postoji rizik da će vam nenamjerno prodati lažno zlato. Kod nas tog rizika nema. Prije svake primopredaje pred kupcem vršimo provjeru svake zlatne poluge i kovanice kako bi naši kupci mogli biti 100% sigurni u ispravnost i kvalitetu proizvoda.

Osim toga, gotovo svi proizvodi koje imamo u ponudi izrađeni su od strane uglednih svjetskih kovnica koje posjeduju LBMA certifikat, tj. ispunjavaju najviši svjetski standard kada je u pitanju investicijsko zlato. Sve kovnice koje se nalaze na LBMA Good delivery popisu podložne su rigoroznim zahtjevima za osiguranje najvišeg mogućeg stupnja kvalitete proizvoda od plemenitih metala koje proizvode, stoga je praktički nemoguće da npr. neoštećena zlatna poluga teži manje od deklarirane mase. Poluge mase od 1 gram do 100 grama od proizvođača dolaze u orginalnom zaštitnom pakiranju, koje također služi kao svojevrsni dokaz ili certifikat o autentičnosti zlata.

Što sadrži certifikat o autentičnosti Banke Zlata?

Naš certifikat o autentičnosti zlata sadrži:

  • Naziv proizvoda
  • Masu proizvoda
  • Serijski broj poluge (ako se radi o poluzi)
  • Pečat i potpis odgovorne osobe

Zašto je certifikat o autentičnosti važan?

Iako će većina firmi koje vrše otkup investicijskog zlata i ostalih plemenitih metala provjeriti zlato pri otkupu, moguće je da ćete zlato htjeti prodati fizičkoj osobi kojoj ćete trebati dati nekakvu potvrdu ili dokaz da je zlato pravo, a naš certifikat o autentičnosti zlata je najbolja moguća garancija. Ako zlato ili srebro kupujete kao poklon za vjenčanje, krštenje i sl., certifikat će također dobro doći kao potvrda o tome da se radi o investicijskom zlatu koje ne podliježe niti PDV-u niti porezu na kapitalnu dobit, a pri prodaji ga se može prodati po mnogo boljoj cijeni nego lom zlato. Otkupljivači lom zlata najčešće daju 20-30% nižu cijenu od cijene investicijskih zlatnih poluga i zlatnika na svjetskom tržištu zlata. Certifikat o autentičnosti Banke Zlata je garancija da su sve zlatne poluge i zlatnici koji su kupljeni preko nas kategorizirani kao investicijsko zlato i sve dok su u neoštećenom stanju može ih se bilo gdje u svijetu prodati po cijeni mnogo bližoj burzovnoj cijeni zlata na svjetskom tržištu nego lom zlato.

Autor:

Banka Zlata

By |2019-02-23T16:01:00+02:00listopad 7th, 2018|Uncategorized|0 komentara

Naši klijenti o nama

Slavica Lupić
Slavica Lupić
20:10 09 Aug 19
Odlični članci za početnike, laka i profesionalna komunikacija.
Božidar Babić
Božidar Babić
16:33 09 Aug 19
Iznimno profesionalan pristup klijentu s fokusom na dugoročnu suradnju. Analitičari i savjetnici su dostupni za sva pitanja koja sam imao. Nakon detaljnog razgovora i pojašnjavanja svih mojih nedoumica lako sam donio odluku o kupnji zlata.
goran kovacevic
goran kovacevic
13:13 03 Jul 19
Želim pohvaliti profesionalni odnos prema klijentu. Ne mogu razumjeti radi ćega je to teško mnogim drugima?
Manuel Brkovic
Manuel Brkovic
14:29 01 Jul 19
Odlicne cijene. Osoblje je usluzno i zna odgovoriti na sva pitanja. Super brze i ugodne transakcije.
Domagoj Franc
Domagoj Franc
17:39 03 Jun 19
Osoblje je jako profesionalno, spremno odgovoriti na milion pitanja a cijene jako jako dobre!
Zadruga Miva art Belišće
Zadruga Miva art Belišće
09:26 06 May 19
Naručen dukat Franjo Josip veliki u izvrsnom stanju. Komunikacija i suradnja odlična.
Anamarija Žufić
Anamarija Žufić
20:11 11 Apr 19
Jako profesionalni i uslužni. Cijenama i uslugom daleko ispred drugih. S jednostavnošću se nose i s velikim narudžbama, a dostava izuzetno brza i učinkovita. Hvala cijelom timu Banke Zlata, sigurna sam da ćemo ubrzo poslovati ponovo.
Lorena Horvat
Lorena Horvat
14:46 05 Apr 19
Najbolje mjesto za kupiti zlato! Daleko najbolje cijene u zemlji! Toplo preporucam svima!
Slavko Lovrinovic
Slavko Lovrinovic
21:23 01 Apr 19
Ako želite da obradujete nekog jedinstvenim i vrijednim poklonom, to učinite kupnjom zlatnih poluga ili zlatnika u Banci zlata. Jer su doista jedinstveni. Obratio sam se Banci zlata za savjet,mada sam već nešto čitao o investicijskom zlatu. Uposlenici su doista ljubazni, susretljivi i uslužni u pružanju svih informacija i savjetovanju. Tako da sam još dosta naučio o Ivesticijskom zlatu. Sigurnost i isporuka su za svaku pohvalu. Moj savjet je da je najbolji poklon koji će obradovati svakog. Uvjerite se i sami. Ljubazni, strpljivi, vrlo korektni uposlenici Banke zlata, dat će vam vrlo korisne i stručne savjete, o svemu što vas interessira.
Miljenko H
Miljenko H
09:45 14 Mar 19
Suradnjom sa Bankom zlata sam jako zadovoljan, jer sam se bolje upoznao sa ulaganjem u plemenite metale, te sam uvjek dobio korektan savjet i informacije. Imaju profesionalan odnos prema klijentima i vrlo su ljubazni.
Henarro Flores
Henarro Flores
07:48 09 Mar 19
Jako sam zadovoljan u svakom pogledu. Ljubazni su, dobio sam odličan savjet za moju nedoumicu, cijene niže nego kod ostalih... U buduće kupujem kod njih.
Next Reviews

Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja.

Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.

Zašto Banka Zlata?

Kontakt

Ured Zagreb - 01/3000 783
Ured Rijeka - 098/500 499
E: info@bankazlata.com
Radno vrijeme: 09:00 – 18:00