Cijena Paladija

/Cijena Paladija
Cijena Paladija2019-04-12T12:28:30+02:00

Spot cijena paladija

Cijena koju vidite na našim grafikonima naziva se spot cijena paladija i izražena je u američkim dolarima potrebnim za kupnju jedne Troy Unce spomenutog plemenitog metala. Cijena paladija mijenja se iz sekunde u sekundu i odnosi se na nerafinirani metal kojim najčešće trguju rudnici, rafinerije, kovnice i ostali  industrijski pogon za preradu plemenitih metala. Cijena investicijskih proizvoda od paladija sadrži trošak obrade i kovanja novčića i poluga paladija te marže distributera, stoga je u pravilu nešto viša za krajnjeg kupca gotovih proizvoda nego gore prikazana cijena. Budući da su marže relativno niske, distributeri plemenitih metala, kao što je Banka Zlata, cijenu svojih proizvoda moraju usklađivati sa spot cijenom svakih pet minuta kako bi osigurali najbolju cijenu za svoje klijente te u isto vrijeme spriječili poslovanje s gubitkom. 

O čemu ovisi cijena paladija?

Brojni čimbenici utječu na cijenu ovog plemenitog metala, no nisu svi toliko utjecajni. One na koje trebamo obratiti pažnju radi značajnijeg utjecaja na cijenu su:

1. Ponuda i potražnja – Glavni čimbenik koji utječe na cijenu svih plemenitih metala.

2. Industrijska potrošnja – Paladij ima vrlo veliku upotrebu u industriji, a pogotovo u automobilskoj industriji gdje se koristi u izradi katalizatora ispušnih plinova.

3. Ekonomska situacija – Kao i kod drugih plemenitih metala, cijena paladija značajnije raste u doba ekonomskih kriza, kada veliki broj investitora traži sigurno utočište za očuvanje vrijednosti svojega bogatstva i kupovne moći.

4. Vladine politike – Iako je zlato uvijek više u fokusu nego paladij, ulaganje u kovanice i poluge od paladija, također ovisi o vladinim politikama koje mogu imati značajan utjecaj na interes za pojedinim investicijskim klasama. U cijeloj EU se na ulaganje u fizički paladij plaća PDV, zbog čaga investitori preferiraju ulaganje u investicijsko zlato, koje je oslobođeno poreza.

Kako investirati u paladij?

Najbolji i najpopularniji način investiranja u paladij je kupnja investicijskih poluga i kovanica od paladija. Najčešće ih kupuju investitori koji ulažu i u ostale plemenite metale kako bi diverzificirali svoj portfelj. Koje sve proizvode od spomenutog metala Banka zlata ima u ponudi saznati možete na ovoj stranici.

Želite li na email adresu dobivati slične tekstove? Prijavite se za primanje naših newslettera! U newsletterima osim edukacijskih tekstova šaljemo i informacije o našim promotivnim aktivnostima, kao i ostale informacije za koje smatramo da bi zainteresiranima za ulaganje u plemenite metale mogle biti interesantne!

Naši klijenti o nama

Slavica Lupić
Slavica Lupić
20:10 09 Aug 19
Odlični članci za početnike, laka i profesionalna komunikacija.
Božidar Babić
Božidar Babić
16:33 09 Aug 19
Iznimno profesionalan pristup klijentu s fokusom na dugoročnu suradnju. Analitičari i savjetnici su dostupni za sva pitanja koja sam imao. Nakon detaljnog razgovora i pojašnjavanja svih mojih nedoumica lako sam donio odluku o kupnji zlata.
goran kovacevic
goran kovacevic
13:13 03 Jul 19
Želim pohvaliti profesionalni odnos prema klijentu. Ne mogu razumjeti radi ćega je to teško mnogim drugima?
Manuel Brkovic
Manuel Brkovic
14:29 01 Jul 19
Odlicne cijene. Osoblje je usluzno i zna odgovoriti na sva pitanja. Super brze i ugodne transakcije.
Domagoj Franc
Domagoj Franc
17:39 03 Jun 19
Osoblje je jako profesionalno, spremno odgovoriti na milion pitanja a cijene jako jako dobre!
Zadruga Miva art Belišće
Zadruga Miva art Belišće
09:26 06 May 19
Naručen dukat Franjo Josip veliki u izvrsnom stanju. Komunikacija i suradnja odlična.
Anamarija Žufić
Anamarija Žufić
20:11 11 Apr 19
Jako profesionalni i uslužni. Cijenama i uslugom daleko ispred drugih. S jednostavnošću se nose i s velikim narudžbama, a dostava izuzetno brza i učinkovita. Hvala cijelom timu Banke Zlata, sigurna sam da ćemo ubrzo poslovati ponovo.
Lorena Horvat
Lorena Horvat
14:46 05 Apr 19
Najbolje mjesto za kupiti zlato! Daleko najbolje cijene u zemlji! Toplo preporucam svima!
Slavko Lovrinovic
Slavko Lovrinovic
21:23 01 Apr 19
Ako želite da obradujete nekog jedinstvenim i vrijednim poklonom, to učinite kupnjom zlatnih poluga ili zlatnika u Banci zlata. Jer su doista jedinstveni. Obratio sam se Banci zlata za savjet,mada sam već nešto čitao o investicijskom zlatu. Uposlenici su doista ljubazni, susretljivi i uslužni u pružanju svih informacija i savjetovanju. Tako da sam još dosta naučio o Ivesticijskom zlatu. Sigurnost i isporuka su za svaku pohvalu. Moj savjet je da je najbolji poklon koji će obradovati svakog. Uvjerite se i sami. Ljubazni, strpljivi, vrlo korektni uposlenici Banke zlata, dat će vam vrlo korisne i stručne savjete, o svemu što vas interessira.
Miljenko H
Miljenko H
09:45 14 Mar 19
Suradnjom sa Bankom zlata sam jako zadovoljan, jer sam se bolje upoznao sa ulaganjem u plemenite metale, te sam uvjek dobio korektan savjet i informacije. Imaju profesionalan odnos prema klijentima i vrlo su ljubazni.
Henarro Flores
Henarro Flores
07:48 09 Mar 19
Jako sam zadovoljan u svakom pogledu. Ljubazni su, dobio sam odličan savjet za moju nedoumicu, cijene niže nego kod ostalih... U buduće kupujem kod njih.
Next Reviews

Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja.

Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.

Zašto Banka Zlata?

Kontakt

Ured Zagreb - 01/3000 783
Ured Rijeka - 098/500 499
E: info@bankazlata.com
Radno vrijeme: 09:00 – 18:00