Cijena Platine

/Cijena Platine
Cijena Platine2019-04-12T12:07:39+02:00

Spot cijena platine

Spot cijena platine je trenutna cijena ovog plemenitog metala na svjetskom tržištu. Zbog velikog broja sudionika koji trguju platinom, spomenuta se cijena mijenja svake sekunde. Cijena platine, koju zbog rijetkosti ovog metala u prirodi mnogi smatraju najplemenitijim metalom, najčešće se izražava u Troy uncama, standardnoj mjeri za plemenite metale koja se već stoljećima koristi.

Banka Zlata, kao i ostali distributeri kovanica i poluga od platine, gore navedenu vrijednost koriste kao osnovu za izračun prodajne cijene proizvoda kategoriziranih kao investicijska platina. Cijene svih proizvoda navedenih na stranicama Banke Zlata mijenjaju se i usklađuju sa tržišnom vrijednošću svakih pet minuta.

Zašto se platina ne može kupiti po spot cijeni?

Razlika između spot cijene platine i vrijednosti investicijskih proizvoda zbog troška kovanja novčića i poluga od platine, kao i trošak distributera koji uključuje prijevoz, osiguranje, trošak zaposlenika spomenutih tvrtki i sl. No s obzirom na relativno efikasno globalno tržište plemenitih kovina, marže rafinerija i posredničkih kompanija su niske, a razlika između kupovne i prodajne cijene platine za krajnjeg kupca nije veća od nekoliko posto, barem kada u u pitanju proizvodi veće gramaže.

Prilikom prodaje investicijskih proizvoda, Banka Zlata će vam ponuditi otkup po cijeni istoj ili neznatno nižoj od spot cijene platine. Na taj način investitori mogu biti sigurni da svoje poluge platine mogu prodati po najboljim uvjetima na tržištu te brzo i jednostavno doći do gotovine.

Investiranje u platinu

Posljednjih nekoliko desetljeća cijena platine znatno je porasla, na temelju čega je postala vrlo interesantna investitorima koji preferiraju sigurnost, ali u isto vrijeme i prinos viši nego na oročenu štednju. Kao i ostali plemeniti metali, platina se dokazala kao dobro sredstvo očuvanja bogatstva i kupovne moći. Zbog manjeg prometa na tržištu ovog plemenitog metala, cijena platine je volatilnija nego cijena zlata, što znači da joj se vrijednost kreće u većim amplitudama. Za vrijeme mirnih ekonomskih razdoblja, cijena platine najčešće premašuje rast cijene zlata, dok u vrijeme recesija vrijednost zlata raste više zbog masovnog prebacivanja kapitala u sigurno utočište u situaciji u kojoj pada potražnja za platinom od strane industrije.

U platinu se može ulagati na dva načina – kupnjom poluga ili kovanica ovog plemenitog metala, a obje opcije su jednako dobro ulaganje.

Želite li na email adresu dobivati slične tekstove? Prijavite se za primanje naših newslettera! U newsletterima osim edukacijskih tekstova šaljemo i informacije o našim promotivnim aktivnostima, kao i ostale informacije za koje smatramo da bi zainteresiranima za ulaganje u plemenite metale mogle biti interesantne!

Naši klijenti o nama

Slavica Lupić
Slavica Lupić
20:10 09 Aug 19
Odlični članci za početnike, laka i profesionalna komunikacija.
Božidar Babić
Božidar Babić
16:33 09 Aug 19
Iznimno profesionalan pristup klijentu s fokusom na dugoročnu suradnju. Analitičari i savjetnici su dostupni za sva pitanja koja sam imao. Nakon detaljnog razgovora i pojašnjavanja svih mojih nedoumica lako sam donio odluku o kupnji zlata.
goran kovacevic
goran kovacevic
13:13 03 Jul 19
Želim pohvaliti profesionalni odnos prema klijentu. Ne mogu razumjeti radi ćega je to teško mnogim drugima?
Manuel Brkovic
Manuel Brkovic
14:29 01 Jul 19
Odlicne cijene. Osoblje je usluzno i zna odgovoriti na sva pitanja. Super brze i ugodne transakcije.
Domagoj Franc
Domagoj Franc
17:39 03 Jun 19
Osoblje je jako profesionalno, spremno odgovoriti na milion pitanja a cijene jako jako dobre!
Zadruga Miva art Belišće
Zadruga Miva art Belišće
09:26 06 May 19
Naručen dukat Franjo Josip veliki u izvrsnom stanju. Komunikacija i suradnja odlična.
Anamarija Žufić
Anamarija Žufić
20:11 11 Apr 19
Jako profesionalni i uslužni. Cijenama i uslugom daleko ispred drugih. S jednostavnošću se nose i s velikim narudžbama, a dostava izuzetno brza i učinkovita. Hvala cijelom timu Banke Zlata, sigurna sam da ćemo ubrzo poslovati ponovo.
Lorena Horvat
Lorena Horvat
14:46 05 Apr 19
Najbolje mjesto za kupiti zlato! Daleko najbolje cijene u zemlji! Toplo preporucam svima!
Slavko Lovrinovic
Slavko Lovrinovic
21:23 01 Apr 19
Ako želite da obradujete nekog jedinstvenim i vrijednim poklonom, to učinite kupnjom zlatnih poluga ili zlatnika u Banci zlata. Jer su doista jedinstveni. Obratio sam se Banci zlata za savjet,mada sam već nešto čitao o investicijskom zlatu. Uposlenici su doista ljubazni, susretljivi i uslužni u pružanju svih informacija i savjetovanju. Tako da sam još dosta naučio o Ivesticijskom zlatu. Sigurnost i isporuka su za svaku pohvalu. Moj savjet je da je najbolji poklon koji će obradovati svakog. Uvjerite se i sami. Ljubazni, strpljivi, vrlo korektni uposlenici Banke zlata, dat će vam vrlo korisne i stručne savjete, o svemu što vas interessira.
Miljenko H
Miljenko H
09:45 14 Mar 19
Suradnjom sa Bankom zlata sam jako zadovoljan, jer sam se bolje upoznao sa ulaganjem u plemenite metale, te sam uvjek dobio korektan savjet i informacije. Imaju profesionalan odnos prema klijentima i vrlo su ljubazni.
Henarro Flores
Henarro Flores
07:48 09 Mar 19
Jako sam zadovoljan u svakom pogledu. Ljubazni su, dobio sam odličan savjet za moju nedoumicu, cijene niže nego kod ostalih... U buduće kupujem kod njih.
Next Reviews

Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja.

Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.

Zašto Banka Zlata?

Kontakt

Ured Zagreb - 01/3000 783
Ured Rijeka - 098/500 499
E: info@bankazlata.com
Radno vrijeme: 09:00 – 18:00