Interes javnosti za ulaganjem u zlato počeo naglo rasti

//Interes javnosti za ulaganjem u zlato počeo naglo rasti

Interes javnosti za ulaganjem u zlato počeo naglo rasti

Po zakonu ponude i potražnje, kada raste interes za kupnju nekog proizvoda u situaciji kada je raspoloživa količina istoga stabilna, rezultat je porast cijene tog proizvoda. Upravo to se događa s cijenom zlata u posljednjih godinu dana. 

Osim državnih centralnih banaka koje su nakon dugog vremena počele povećavati zlatne rezerve (o čemu smo pisali ovdje), prošle godine su i burzovni špekulanti masovno počeli kupovati financijske izvedenice vezane uz cijenu zlata (što smo najavili u ovoj analizi). Od listopada prošle godine do kolovoza 2019. špekulanti su kupili zlata u vrijednosti 49 milijardi američkih dolara. Upravo je ta kupnja najviše doprinijela porastu cijene zlata od približno 30% u posljednjih godinu dana.

No, trend rasta cijene zlato je daleko od završetka. Naime, zbog sve izglednije recesije u razvijenim svjetskim gospodarstvima kamatne stope na pojedine državne obveznice su pale u negativni teritorij. To znači da bi trenutno ulaganjem u državne obveznice Njemačke, Japana, Švicarske itd. mirovinski fondovi i ostali veliki investitori pristali na čisti gubitak. Dakle, mudrije im je s novcem ne raditi ništa nego ulagati u takve obveznice. Zbog toga će barem dio novca tih sudionika na financijskim tržištima biti preusmjeren u zlato. To će barem još godinu ili dvije doprinositi pojačanom interesu za ulaganje u zlato.

Negativne kamatne stope i sve više medijskih izvještaja o dolasku krize u posljednjim mjesecima je doveo do toga da i sve veći broj malih individualnih investitora odabire zlato kao investiciju u kojoj će čuvati svoju životnu ušteđevinu. To se može zaključiti iz Googleovih statistika o broju pretraživanja pojedinih pojmova na najkorištenijoj web tražilici na svijetu. Tu se vidi da se tijekom ovog ljeta pojam “zlato” pretražuje dvostruko više nego tijekom prošlog ljeta.

Također, ovo ljeto je naglo skočio broj pretraživanja za pojam “recesija”. Taj pojam se sada gugla šest do sedam puta više nego prošle godine u isto vrijeme.

Ne bi bilo realno očekivati da će svi pojedinci koji razmatraju ulaganje u zlato odluku o tome donijeti u isto vrijeme. Interes za ulaganjem u zlato među malim investitorima mogao bi rasti još godinama, a taj pojačani interes bi trebao dovesti do daljnjeg porasta cijene žutog plemenitog metala.

Autor:

Banka Zlata

Želite li na email adresu dobivati slične tekstove? Prijavite se za primanje naših newslettera! U newsletterima osim edukacijskih tekstova šaljemo i informacije o našim promotivnim aktivnostima, kao i ostale informacije za koje smatramo da bi zainteresiranima za ulaganje u plemenite metale mogle biti interesantne!

By |2019-08-22T17:30:05+02:00kolovoz 22nd, 2019|Novosti|0 komentara

Naši klijenti o nama

Nasy Nasy
Nasy Nasy
13:18 14 Sep 19
Izuzetno profesionalno odrađena kupnja kao i davanje informacija vezano za suradnju stoga sam već dva klijenta uputila na vašu adresu i dalje ću sa zadovoljstvom preporučiti vašu ponudu. 👁️👁️
Josipa Živković
Josipa Živković
12:02 06 Sep 19
Profesionalna i pouzdana usluga te spremnost na pružanje raznih korisnih informacija za "početnike" u investiranju u zlato ili srebro i odgovora na brojna pitanja. Članci koji se objavljuju na stranici su iznimno zanimljivi i korisni! Naručila sam zlatnik kao poklon i sve je prošlo super - od procesa naručivanja do brze dostave. Preporuka svima zainteresiranima.
Slavica Lupić
Slavica Lupić
20:10 09 Aug 19
Odlični članci za početnike, laka i profesionalna komunikacija.
Božidar Babić
Božidar Babić
16:33 09 Aug 19
Iznimno profesionalan pristup klijentu s fokusom na dugoročnu suradnju. Analitičari i savjetnici su dostupni za sva pitanja koja sam imao. Nakon detaljnog razgovora i pojašnjavanja svih mojih nedoumica lako sam donio odluku o kupnji zlata.
goran kovacevic
goran kovacevic
13:13 03 Jul 19
Želim pohvaliti profesionalni odnos prema klijentu. Ne mogu razumjeti radi ćega je to teško mnogim drugima?
Manuel Brkovic
Manuel Brkovic
14:29 01 Jul 19
Odlicne cijene. Osoblje je usluzno i zna odgovoriti na sva pitanja. Super brze i ugodne transakcije.
Domagoj Franc
Domagoj Franc
17:39 03 Jun 19
Osoblje je jako profesionalno, spremno odgovoriti na milion pitanja a cijene jako jako dobre!
Zadruga Miva art Belišće
Zadruga Miva art Belišće
09:26 06 May 19
Naručen dukat Franjo Josip veliki u izvrsnom stanju. Komunikacija i suradnja odlična.
Anamarija Žufić
Anamarija Žufić
20:11 11 Apr 19
Jako profesionalni i uslužni. Cijenama i uslugom daleko ispred drugih. S jednostavnošću se nose i s velikim narudžbama, a dostava izuzetno brza i učinkovita. Hvala cijelom timu Banke Zlata, sigurna sam da ćemo ubrzo poslovati ponovo.
Lorena Horvat
Lorena Horvat
14:46 05 Apr 19
Najbolje mjesto za kupiti zlato! Daleko najbolje cijene u zemlji! Toplo preporucam svima!
Slavko Lovrinovic
Slavko Lovrinovic
21:23 01 Apr 19
Ako želite da obradujete nekog jedinstvenim i vrijednim poklonom, to učinite kupnjom zlatnih poluga ili zlatnika u Banci zlata. Jer su doista jedinstveni. Obratio sam se Banci zlata za savjet,mada sam već nešto čitao o investicijskom zlatu. Uposlenici su doista ljubazni, susretljivi i uslužni u pružanju svih informacija i savjetovanju. Tako da sam još dosta naučio o Ivesticijskom zlatu. Sigurnost i isporuka su za svaku pohvalu. Moj savjet je da je najbolji poklon koji će obradovati svakog. Uvjerite se i sami. Ljubazni, strpljivi, vrlo korektni uposlenici Banke zlata, dat će vam vrlo korisne i stručne savjete, o svemu što vas interessira.
Miljenko H
Miljenko H
09:45 14 Mar 19
Suradnjom sa Bankom zlata sam jako zadovoljan, jer sam se bolje upoznao sa ulaganjem u plemenite metale, te sam uvjek dobio korektan savjet i informacije. Imaju profesionalan odnos prema klijentima i vrlo su ljubazni.
Henarro Flores
Henarro Flores
07:48 09 Mar 19
Jako sam zadovoljan u svakom pogledu. Ljubazni su, dobio sam odličan savjet za moju nedoumicu, cijene niže nego kod ostalih... U buduće kupujem kod njih.
Next Reviews

Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja.

Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.

Zašto Banka Zlata?

Kontakt

Ured Zagreb - 01/3000 783
Ured Rijeka - 098/500 499
E: info@bankazlata.com
Radno vrijeme: 09:00 – 18:00