Nestašica srebrnjaka američki orao?

//Nestašica srebrnjaka američki orao?

Nestašica srebrnjaka američki orao?

Američka državna kovnica (US Mint) je privremeno suspendirala prodaju srebrnjaka američki orao. No ne radi se o prestanku proizvodnje ovih popularnih kovanica nego o tome da je potražnja kupaca bila toliko velika da je kovnica jednostavno rasprodala sve srebrnjake koje je imala na zalihama. Prodaja će se nastaviti kada ih kovnica proizvede u dovoljnim količinama za opskrbu distributera investicijskog zlata i srebra.

Tijekom prva tri tjedna veljače 2019. prodano je više od 2 milijuna, dok je u cijeloj veljači 2018. prodano “samo” 942 tisuće srebrnih orlova. Godinu dana ranije (u veljači 2017. godine) prodano ih je još manje – 842 tisuće.

Budući da je prodaja kovanica srebrni orao i u siječnju 2019. bila bolja nego u siječnju 2018. godine, očito se više ne radi o anomaliji, nego o pravom porastu interesa za ulaganje u srebro. Količina prodanih zlatnika američki orao također je porasla u odnosu na početak prošle godine, iz čega se može zaključiti da su američki investitori počeli masovno kapital prebacivati u sigurna utočišta. To znači da ih sve više očekuje krizu, tj. recesiju.

Naime, u recesijama padaju kamatne stope na oročenu štednju i obveznice, kao i cijene dionica, investicijskih fondova te nekretnina. U isto vrijeme raste rizik bankrota banaka pa je najbolji mogući potez maknut kapital iz tih investicijskih klasa i kupiti investicijsko zlato, bilo u obliku poluga ili srebrnjaka kao što je američki srebrni orao.

Da se situacija na tržištu plemenitih metala pokazuje i sve veći broj centralnih banaka koje kupuju ogromne količine zlata. Poznato je strateške zlatne rezerve već godinama povećavaju Rusija i Kina, a nedavno su zlatne poluge počele kupovati i Mađarska i Poljska. Posljednja u nizu država koje su najavile kupnju zlata je Uzbekistan. Centralna banka ove zemlje planira u periodu od 2020. do 2024. godine kupiti 474 metričke tone zlata, što po današnjoj cijeni vrijedi 20 milijardi dolara. To će vjerojatno doprinijeti rastu cijene plemenitih metala u idućim godinama.

Kada su u pitanju američki srebrni orlovi, Banka Zlata ih još uvijek ima na zalihama. Ako ste ih planirali kupiti, kontaktirajte nas dok ih imamo. S obzirom na situaciju, nismo sigurni kad ćemo ih ponovno uspjeti nabaviti.

Autor:

Banka Zlata

Želite li na email adresu dobivati slične tekstove? Prijavite se za primanje naših newslettera! U newsletterima osim edukacijskih tekstova šaljemo i informacije o našim promotivnim aktivnostima, kao i ostale informacije za koje smatramo da bi zainteresiranima za ulaganje u plemenite metale mogle biti interesantne!

By |2019-04-16T10:33:50+02:00veljača 28th, 2019|Novosti|0 komentara

Naši klijenti o nama

Nasy Nasy
Nasy Nasy
13:18 14 Sep 19
Izuzetno profesionalno odrađena kupnja kao i davanje informacija vezano za suradnju stoga sam već dva klijenta uputila na vašu adresu i dalje ću sa zadovoljstvom preporučiti vašu ponudu. 👁️👁️
Josipa Živković
Josipa Živković
12:02 06 Sep 19
Profesionalna i pouzdana usluga te spremnost na pružanje raznih korisnih informacija za "početnike" u investiranju u zlato ili srebro i odgovora na brojna pitanja. Članci koji se objavljuju na stranici su iznimno zanimljivi i korisni! Naručila sam zlatnik kao poklon i sve je prošlo super - od procesa naručivanja do brze dostave. Preporuka svima zainteresiranima.
Slavica Lupić
Slavica Lupić
20:10 09 Aug 19
Odlični članci za početnike, laka i profesionalna komunikacija.
Božidar Babić
Božidar Babić
16:33 09 Aug 19
Iznimno profesionalan pristup klijentu s fokusom na dugoročnu suradnju. Analitičari i savjetnici su dostupni za sva pitanja koja sam imao. Nakon detaljnog razgovora i pojašnjavanja svih mojih nedoumica lako sam donio odluku o kupnji zlata.
goran kovacevic
goran kovacevic
13:13 03 Jul 19
Želim pohvaliti profesionalni odnos prema klijentu. Ne mogu razumjeti radi ćega je to teško mnogim drugima?
Manuel Brkovic
Manuel Brkovic
14:29 01 Jul 19
Odlicne cijene. Osoblje je usluzno i zna odgovoriti na sva pitanja. Super brze i ugodne transakcije.
Domagoj Franc
Domagoj Franc
17:39 03 Jun 19
Osoblje je jako profesionalno, spremno odgovoriti na milion pitanja a cijene jako jako dobre!
Zadruga Miva art Belišće
Zadruga Miva art Belišće
09:26 06 May 19
Naručen dukat Franjo Josip veliki u izvrsnom stanju. Komunikacija i suradnja odlična.
Anamarija Žufić
Anamarija Žufić
20:11 11 Apr 19
Jako profesionalni i uslužni. Cijenama i uslugom daleko ispred drugih. S jednostavnošću se nose i s velikim narudžbama, a dostava izuzetno brza i učinkovita. Hvala cijelom timu Banke Zlata, sigurna sam da ćemo ubrzo poslovati ponovo.
Lorena Horvat
Lorena Horvat
14:46 05 Apr 19
Najbolje mjesto za kupiti zlato! Daleko najbolje cijene u zemlji! Toplo preporucam svima!
Slavko Lovrinovic
Slavko Lovrinovic
21:23 01 Apr 19
Ako želite da obradujete nekog jedinstvenim i vrijednim poklonom, to učinite kupnjom zlatnih poluga ili zlatnika u Banci zlata. Jer su doista jedinstveni. Obratio sam se Banci zlata za savjet,mada sam već nešto čitao o investicijskom zlatu. Uposlenici su doista ljubazni, susretljivi i uslužni u pružanju svih informacija i savjetovanju. Tako da sam još dosta naučio o Ivesticijskom zlatu. Sigurnost i isporuka su za svaku pohvalu. Moj savjet je da je najbolji poklon koji će obradovati svakog. Uvjerite se i sami. Ljubazni, strpljivi, vrlo korektni uposlenici Banke zlata, dat će vam vrlo korisne i stručne savjete, o svemu što vas interessira.
Miljenko H
Miljenko H
09:45 14 Mar 19
Suradnjom sa Bankom zlata sam jako zadovoljan, jer sam se bolje upoznao sa ulaganjem u plemenite metale, te sam uvjek dobio korektan savjet i informacije. Imaju profesionalan odnos prema klijentima i vrlo su ljubazni.
Henarro Flores
Henarro Flores
07:48 09 Mar 19
Jako sam zadovoljan u svakom pogledu. Ljubazni su, dobio sam odličan savjet za moju nedoumicu, cijene niže nego kod ostalih... U buduće kupujem kod njih.
Next Reviews

Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja.

Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.

Zašto Banka Zlata?

Kontakt

Ured Zagreb - 01/3000 783
Ured Rijeka - 098/500 499
E: info@bankazlata.com
Radno vrijeme: 09:00 – 18:00