Zlato 1g: 346,39 Kn|Srebro 1g: 5,29 Kn|Platina 1g: 236,06 Kn|Zadnja promjena: 04.03.2021 01:40:04

Otkup srebra

Početna/Otkup srebra
Otkup srebra2021-01-18T13:54:17+02:00

Otkup srebra po najvišim cijenama u Hrvatskoj!

Budući da se burzovna cijena srebra svakodnevno mijenja, kontaktirajte nas da biste saznali trenutnu cijenu otkupa.

Bez skrivenih troškova!

Isplata na licu mjesta!

Testiranje srebra se obavlja pred Vama!

Što otkupljujemo?

Napomene:

 • Ako poluga dolazi u plastičnom pakiranju, a vaša poluga je izvađena ili je pakiranje oštećeno, otkupna cijena će biti nešto niža.

Napomene:

 • Otkup kovanica koje su izgrebane, savijene, probušene ili oštećene na drugi način vršimo po nešto nižoj cijeni od cijene kovanica koje su u dobrom stanju.

Ako posjedujete srebrni nakit koji više ne nosite jer više nije u modi, iznošen je, oštećen, premali ili ga iz bilo kojeg razloga želite prodati, na pravom ste mjestu!

BankaZlata.com vrši otkup srebra u obliku srebrnih lančića, ogrlica, prstenja, narukvica, naušnica i bilo kojem drugom obliku bez obzira je li nakit čitav, oštećen ili polomljen.

Draga kamenja, kamenčiće i cirkone precizno vadimo iz srebrnog predmeta te ih vraćamo nazad vama. 

Osim otkupa srebra, vršimo i besplatnu procjenu vrijednosti vašeg srebra, stoga ako biste samo htjeli saznati je li vaš nakit izrađen od pravog ili lažnog srebra, slobodno dođite do našeg ureda na adresi Savska cesta 41, Zagreb (zgrada Zagrepčanka, 13. kat).

Kako i gdje prodati srebro?

Za sve one koji se nalaze u Zagrebu ili u okolici Zagreba, ovo je najpraktičnija opcija za otkup srebra. Sve što trebate napraviti je nazvati nas i najaviti vaš dolazak.

Možete nas naći na adresi Savska Cesta 41, poslovna zgrada Zagrepčanka, 13. kat.

Ovaj način preferira većina naših klijenata ne samo zbog jednostavnosti i brzine, nego i zbog daleko većih otkupnih cijena srebra koje nudimo naspram vaših lokalnih otkupljivača. Isplata se vrši na dan zaprimanja pošiljke (više o različitim načinima isplate pročitajte u daljnjem tekstu ”Način isplate”).

Cijeli proces, od slanja paladija do uplate sredstava, u prosjeku traje 24 do 48 sati.

Proces otvaranja pošiljke, vaganja i testiranja čistoće srebra se snima. U sljedećem koraku vas kontaktira djelatnik BankeZlata.com i nakon što se složite s otkupnom cijenom, slijedi isplata sredstava.

Sve što trebate napraviti je sljedeće:

 1. Najavite nam vašu pošiljku putem kontakt forme ili putem telefona.
 2. Upakirajte vaše investicijsko ili lom srebro u kovertu ili kutiju zajedno s potrebnom dokumentacijom. Kod investicijskog srebra pripazite da se njegovo originalno pakiranje ne ošteti.
 3. Otiđite do najbližeg ureda Pošte i ispunite Paket24 Potvrdu o primitku. Obavezno upišite vrijednost pošiljke (predlažemo da uvijek stavite veći iznos od vaše procijenjene vrijednosti paladija kojeg šaljete) i pošaljite paket na adresu:
  SAIVA d.o.o.
  Savska cesta 41/13
  10000 Zagreb
  Telefon: 098/888-154

DOKUMENTACIJA
Kako bismo od vas uredno mogli otkupiti srebro, potrebno je da nam pošaljete sljedeće dokumente:
– Presliku osobne iskaznice
– Potvrdu vlasništva bankovnog računa gdje se vidi IBAN (samo ukoliko ide isplata na bankovni račun)
Vlasništvo bankovnog računa može se dokazati bilo kojim dokumentom gdje se vidi vaše ime i prezime te IBAN, npr.:
         – preslika izvatka s bankovnog računa (pokriti transakcije i iznose)
         – preslika bankovne kartice (na prednjoj strani pokriti prvih 12 znamenki od 16-znamenkastog broja i datum isteka, a na zadnjoj
pokriti CVV broj).

PRAĆENJE POŠILJKE
Vašu pošiljku možete pratiti pomoću aplikacije za praćenje pošiljke Hrvatske Pošte.

Način isplate

Većina naših klijenata preferira ovaj način isplate. Isplatu u gotovini vršimo na licu mjesta.

Ako se radi o otkupu srebra ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, molimo da najavite dolazak kako bismo mogli garantirati da imamo dovoljnu količinu gotovine za trenutnu isplatu.

Ako se otkup srebra radi u našem uredu, isplatu sredstava ćemo obaviti pred klijentom, a ako se otkup vrši putem pošte, isplata ide najkasnije jedan sat nakon testiranja robe.

Imajte na umu da uplatu možemo izvršiti tek kada imamo sve potrebne dokumente (kopija osobne iskaznice i kopija prednje strane bankovne kartice).

Ako ste nam srebro na otkup poslali putem pošte, ali ne želite uplatu na bankovni račun, postoji mogućnost da novac u gotovini podignete u bilo kojem uredu Hrvatske Pošte. Novac se šalje putem Poštanske Uputnice i moguće ga je podignuti već 15 minuta nakon naše obavijesti o slanju novca.

Napomena: Naknada za slanje novca poštanskom uputnicom iznosi 3,75% na iznos uplate. Najmanji iznos naknade je 9 kuna.

Pošaljite nam upit

  Slika proizvoda:
  Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.

  Otkup srebra – sve informacije na jednom mjestu

  Imate srebrne poluge, srebrnjake, nakit ili neki drugi predmet izrađen od srebra i želite ga zamijeniti za novac po povoljnom tečaju? Na pravom ste mjestu – BankaZlata.com nudi uslugu otkupa srebra po cijenama koje su vezane za trenutno važeću burzovnu cijenu bez obzira na to o kojoj se količini srebra radi.

  Otkup srebra u BanciZlata.com isplativ je, jednostavan i brz proces koji se može odviti na dva načina – otkup srebra u našoj poslovnici u Zagrebu ili otkup putem pošte. Ukoliko se odlučite za prvu opciju, u našoj ćemo poslovnici pred vama napraviti besplatnu procjenu srebra koristeći specijalne aparate koji su za to namijenjeni, a nakon toga ćemo vam ponuditi otkupnu cijenu koja je uvijek usklađena s kretanjem cijene srebra na međunarodnim burzama koja se još naziva i spot cijena.

  BankaZlata.com garantira klijentima najbolju otkupnu cijenu srebra u Hrvatskoj koja je za poluge i srebrnjake nešto viša od spot cijene po gramu, dok je za lom srebro (nakit, pribor i sl.) nešto niža. Više od garanciji najbolje cijene pročitajte OVDJE.

  Otkup srebrnjaka i otkup srebrnih poluga

  Najćešći predmeti od srebra koje otkupljujemo su srebrne poluge i  ili srebrne kovanice. Radi se o predmetima koji primarno služe kao dugoročna investicija, a investitori se odluče na prodaju putem otkupa srebra kada za to dođe vrijeme. Srebrne poluge i srebrnjaci uglavnom su vrlo visoke čistoće (999/1000), pa se može reći da se radi o čistom srebru.

  otkup-srebrnih-poluga-slika

  Srebrne poluge iz talionice Argor-Heraeus koje možete pronaći u našem asortimanu

  Otkup srebrnjaka i srebrnih poluga vršimo u skladu s važećom burzovnom cijenom srebra u danom trenutku, tako da otkupna cijena također može fluktuirati iz dana u dan. Da biste provjerili trenutnu vrijednost vaših poluga ili kovanica, kontaktirajte nas putem chata, na broj telefona 098/888 154 ili na mail otkup@bankazlata.com.

  Otkup srebra u obliku nakita

  Srebrni nakit u pravilu je nešto manje čistoće od poluga i srebrnjaka jer mu se dodaju drugi metali poput bakra kako bi fizička svojstva predmeta bila pogodnija za upotrebu u obliku nakita. Najčešće se radi o čistoći 925/1000, ali moguće je i pronaći nakit s nižom čistoćom 900/1000. 

  otkup-srebrnog-nakita-slika

  Otkupna cijena po gramu, naravno, ovisi o čistoći predmeta, tj. o količini srebra u njemu. Kako bismo saznali točnu čistoću srebrnih narukvica, prstenja ili ogrlica, testiramo ih pred klijentima koristeći posebnu aparaturu koja mjeri masu i gustoću predmeta te na temelju rezultata testa odredimo otkupnu cijenu predmeta. 

  Otkup drugih predmeta od srebra

  Većina ljudi u svome vlasništvu ima neke predmete od srebra koji također mogu postići visoku vrijednost zbog količine srebra u njima. Najčešće se radi o priboru za jelo (bešteku) i posuđu. Srebrni pribor za jelo uglavnom je čistoće 800/1000 pa je i otkupna cijena po gramu usklađena za takvu čistoću.

  otkup-srebrnog-pribora-besteka-slika

  Zašto je razlika u kupovnoj i otkupnoj cijeni kod srebra veća nego kod zlata?

  Razlika u otkupnoj i kupovnoj cijeni zlata manja je nego razlika kod srebra. Razlog je to što se kod investicijskog zlata pri kupnji ne naplaćuje PDV, dok se kod kupnje srebra naplaćuje PDV u iznosu od 25%.

  Budući da se kod otkupa srebra ne plaća PDV jer fizičke osobe koje prodaju srebro nisu obveznici tog poreza, kupovna cijena može biti i do 30% veća od otkupne, što nije slučaj kod zlata kod kojeg je ta razlika ipak nešto manja.

  Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz otkup srebra, slobodno nas kontaktirajte putem emaila otkup@bankazlata.com, broja telefona 098 888 154. Također možete doći na besplatnu procjenu vašeg srebra. Ured nam se nalazi na adresi Savska cesta 41, Zagreb (poslovna zgrada Zagrepčanka, 13. kat).

  Autor:

  BankaZlata.com

  Napomene:

  1. Svaka referenca na ovoj stranici na “Banku Zlata” odnosi se na tvrtku Saiva d.o.o.
  2. Tekstovi na BankaZlata.com služe isključivo za informiranje i educiranje o financijskim tržištima i tržištima plemenitih metala te ih ne treba smatrati investicijskim savjetom.

  Naši klijenti o nama

  Benedict Rak
  Benedict Rak
  16:53 22 Feb 21
  Very pleasantly surprised. Really fair and correct. Thought I had 20 carat gold, were fair and said it was 22. They offered a price very close to the stock market at the time of the sale, they didn’t skin me (which I was counting on). Very warm recommendations. No competition, especially * some * which are everywhere;)
  Nikola Makivić
  Nikola Makivić
  18:21 29 Jan 21
  I am satisfied with the business relationship with clients. Delivery is fast and according to the order. I will be happy to recommend you. Lp
  Snježana Ovničević
  Snježana Ovničević
  19:43 24 Jan 21
  Very satisfied with the complete service - clear information about products, services, payment and delivery terms. Very fast delivery.
  Jelica Orosnjak
  Jelica Orosnjak
  08:04 13 Jan 21
  I liked Croatian gold coins, so I decided to buy a gold coin with a Pag lace motif. I soon got it in the mail. I was a little surprised by the size of the gold coin, it is smaller than expected, but the work on it is wonderful. I will most likely continue with the purchase at the Gold Bank, as the purchase is very simple and secure.
  Silvano Pilar
  Silvano Pilar
  15:29 07 Dec 20
  This was my first time buying gold coins, and absolutely the first time this way i.e. via a web store. The website with the offer is simple and very easy to understand. I made the decision quickly, and made the payment even faster. After payment, I was contacted and the shipment came to me in a very short time. Exactly as described in the information. And the pleasure of becoming the owner of the golden Kuna is immeasurable. I recommend everyone to pour their money into gold coins or other types of gold. Especially today when sight interest rates are virtually non-existent and the stock market or investing in funds carries little and is quite risky, while gold is only growing and trading is safe and fast and easy to sell. Thanks.
  Aleksandra Sučević
  Aleksandra Sučević
  16:33 13 Nov 20
  All the best! Very simple business with full support and consulting offers. The shipment arrived really fast. I will contact you for additional questions with full confidence!
  Dot Dot
  Dot Dot
  17:38 04 Nov 20
  Odlična usluga i iskustvo sa Bankom zlata. Od narudžbe to isporuke proša su dva dana i vrlo sam zadovoljna procedurom. Hvala i do sljedeće kupnje! Mirjana M.
  Dajana Ivanisevic
  Dajana Ivanisevic
  18:14 03 Nov 20
  Vrlo profesionlno i odgovorno obavljena kupnja i isporuka po dogovoru,dostava putem poste vec sljedeci dan ujutro u 8 sto me je ugodno iznenadilo.Preporucam oko dvojbe isporuke s punim povjerenjem.
  Garden Apartment Zadar
  Garden Apartment Zadar
  15:35 22 Oct 20
  All praise for a professionally done transaction. After sending the item by mail and receiving it within 24 hours, testing, weighing, redemption confirmation and remittance of the ransom to the account, performed within 2 hours. Achieved great price. Thank you and recommend.
  Dražen Kovačić
  Dražen Kovačić
  15:14 29 Sep 20
  Super zadovoljan uslugom. Od kontakta preko weba do narudžbe preko weba i dostave sve je bilo brzo i profesionalno. Hvala svima
  Teo Branovic
  Teo Branovic
  21:45 28 Sep 20
  Zadovoljan kupnjom. Od narudžbe pa do dostave pošiljke je prošlo samo tri radna dana. Dobro zapakirano. Preporučujem BankuZlata dalje.
  Jurica Orešković
  Jurica Orešković
  16:08 28 Sep 20
  Sve pohvale na ekspeditivnosti i poslovnosti! Kupljeni artikli su dostavljeni i prije zakazanog roka. Trgovat ćemo i dalje!
  Marija
  Marija
  11:39 26 Sep 20
  My experiences with the Gold Bank are extremely positive. Communication with employees is pleasant and professional. I received a clear and quick answer to every question. What will keep me their client is respecting the business agreement. The purchase and delivery of the order is carried out without complications, exactly as agreed. With a correct relationship, they won my trust, so based on that, I can recommend the Gold Bank as a reliable company.
  Jadranka Jelinic
  Jadranka Jelinic
  12:33 14 Sep 20
  An excellent young, cultural and extremely professional team!
  jelena suznjevic
  jelena suznjevic
  21:00 12 Sep 20
  Poštovani, proizvod koji sam kupila je veoma lijep te je stigao poštom na vrijeme. Veoma sam zadovoljna Vašom uslugom te profesionalnim odnosom prema poslu koji obavljate. S poštovanjem, Jelena
  Pero Perić
  Pero Perić
  09:41 12 Aug 20
  Extremely skilled, professional and kind staff, reasonable prices. Extraordinary availability via the bank's chat and professional and quality answers to questions and concerns, and above all sincere. What can you say but that it would be good for all of us to have employees in all industries with such an approach to their business obligations and to clients or customers.
  Tomislav Malec
  Tomislav Malec
  18:57 09 Aug 20
  A truly professional way of providing services. Base of any obstacles and very discreet and clear as far as the way of informing and advertising and communication is concerned.
  nina sik
  nina sik
  19:32 04 Aug 20
  I am very pleased with the online ordering process. All information is detailed on the website. The buying process is very simple and secure. The package was delivered by post to the address as agreed, in a very short time. The product is neatly packaged and ready to give away :)
  jasna hercog
  jasna hercog
  16:26 26 Jun 20
  Kad sam odlučila kupiti zlatnu polugu kao poklon za prigodu Prve pričesti najbolje mjesto za to je bila BANKAZLATA.COM.Moja kupovina je prošla u najboljem redu.Usluga je bila izvrsna i jako sam zadovoljna i polugom i kupovinom.Budući da ne živim u Zagrebu, poluga mi je dostavljena poštom u vrlo kratkom roku.Stigla je sigurno i došla u pravo vrijeme prije Prve pričesti.Naručivanje je prošlo bez ikakvih problema,glatko i jasno.Poluga je mala ali vrijedna i drago mi je što sam izabrala bankazlata.com jer je to sigurna kupovina.
  Next Reviews

  Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja.

   Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.