Cijene otkupa zlata u Rijeci:

Karataža Otkup Zamjena*
24K (999) 300 kn 346 kn
20K (833) 241 kn 265 kn
18K (750) 231 kn 252 kn
14K (585) 180 kn 193 kn
Poluge/zlatnici CJENIK

*odnosi se na zamjenu lom zlata za investicijsko zlato u podjednakom iznosu

Imate zlatnike ili zlatne poluge koje biste htjeli prodati?

zlato-u-rijeci

Bez skrivenih troškova!

Isplata na licu mjesta!

Testiranje zlata se obavlja pred Vama!

Što otkupljujemo?

Otkup zlatnih poluga

Popis svih zlatnih poluga koje imamo u ponudi nalazi se na ovoj stranici.

U slučaju da na popisu ne možete pronaći zlatne poluge kakve vi posjedujete, kontaktirajte nas kako bismo vam mogli reći okvirnu vrijednost vašeg zlata.

Ako ste u mogućnosti, pošaljite nam sliku vaših poluga, što će nam pomoći u preciznijem određivanju realne vrijednosti poluge.

Napomene:

 • Cijene prodaje i otkupa zlatnih poluga nam se svakih 5 minuta usklađuju s burzovnom cijenom zlata. Pri otkupu zlata u obliku poluga ili zlatnika nije moguće unaprijed fiksirati otkupnu cijenu. Otkup vršimo po onoj cijeni koja je navedena na stranici u trenutku dolaska u našu poslovnicu.
 • Ako se radi o poluzi ili polugama drugih proizvođača, otkupna cijena zlatnih poluga može biti nešto viša ili niža od navedene.
 • Ako poluga dolazi u plastičnom pakiranju, a vaša poluga je izvađena ili je pakiranje oštećeno, otkupna cijena će biti nešto niža od cijene navedene na stranici.

Otkup zlatnika

Najčešći zlatnici u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe su dukati Franc Jozef. Na prethodnoj poveznici kliknite na zlatnik koji posjedujete i pojavit će se dvije cijene – kupovna (viša) i okupna cijena dukata (niža od dvije cijene).

Cijene ostalih starih zlatnika koje nam klijenti često donose na otkup zlata pogledajte na ovoj stranici, a cijene suvremenih zlatnika poput bečkih filharmoničara, krugerranda, kanadskih javorovih listova i sl. pronađite ovdje.

Ako na gornjim poveznicama nema vašeg zlatnika ili niste sigurni koji zlatnik/e posjedujete, pošaljite nam slike zlatnika putem formulara koji se nalazi u nastavku stranice, emaila, Facebooka, Vibera ili na bilo koji drugi način pa ćemo vam moći reći koliko trenutno vrijede vaši zlatnici.

Napomene:

 • Zlatnici nisu lom zlato! Ako se izračuna težina čistog zlata u određenom zlatniku, ulični otkupljivači najčešće otkup zlatnika vrše po jednakim cijenama po kojima otkupljuju stari polomljeni nakit. Nemojte pristajati na takve niske cijene!
 • Otkup dukata i ostalih zlatnika koji su izgrebani, savijeni, probušeni ili oštećeni na drugi način vršimo po nešto nižoj cijeni od cijene zlatnika koji su u dobrom stanju.

Otkup zlatnog nakita

Ako posjedujete zlatni nakit koji više ne nosite jer više nije u modi, iznošen je, oštećen, premali ili ga iz bilo kojeg razloga želite prodati, na pravom ste mjestu!

BankaZlata.com vrši otkup zlata u obliku zlatnih lančića, ogrlica, prstenja, narukvica, naušnica i bilo kojem drugom obliku bez obzira je li nakit čitav, oštećen ili polomljen.

Draga kamenja, kamenčiće i cirkone precizno vadimo iz zlatnog predmeta te ih vraćamo nazad vama. 

Osim otkupa zlata vršimo i besplatnu procjenu vrijednosti vašeg zlata, stoga ako biste samo htjeli saznati je li vaš zlatni nakit izrađen od pravog ili lažnog zlata, slobodno dođite do našeg ureda na adresi Savska cesta 41, Zagreb (zgrada Zagrepčanka, 13. kat).

Zbog lijepe i specifične boje, bijelo zlato je već godinama hit među kupcima zlatnog nakita. Bijelo zlato je zapravo mješavina “običnog” žutog zlata i nekih drugih bjelkastih metala (nikla, srebra, platine, paladija, rodija i sl.) koji mu daju karakterističnih metala.

Bez obzira radi li se o žutom, crvenom ili bijelom zlatu, 14 karatno zlato uvijek sadrži 58,5% zlata, a ostatak su neki drugi metali. Kada je u pitanju 18 karatno zlato, ono uvijek sadrži 75% zlata, a ostatak su bakar i ostali gore spomenuti metali.

Upravo zbog toga, pri otkupu zlata komad nakita izrađen od 14 karatnog bijelog zlata vrijedi jednako kao komad nakita iste čistoće i težine izrađen od klasičnog žutog ili crvenog zlata.

BankaZlata.com vrši otkup bijelog zlata i vrlo rado će otkupiti od vas vaš dragocjeni zlatni nakit, a u zamjenu ćete dobiti isplatu (u gotovini ili preko računa) odmah i na licu mjesta.

Otkup zubnog zlata

Ne znate što raditi sa zlatnim mostovima, zlatnim zubnim krunicama ili zlatnim pločicama? Zubno zlato vam stoji u ladicama i skuplja prašinu? BankaZlata.com daje vam opciju prodaje zubnog zlata po najvišim cijenama u Hrvatskoj.

Zubno zlato može biti napravljeno od 18-karatnog zlata (oznaka 750) do 22-karatnog zlata (oznaka 917), no najčešće se radi od 20-karatnog zlata (oznaka 833). 

Ne morate se brinuti ako zubno zlato nije očišćeno, jer djelatnici BankeZlata.com to će obaviti za vas besplatno i precizno.

Otkup zlatnog lima

Zlatni lim nastaje rafiniranjem za industrijske svrhe, a najčešće za proizvodnju zubi ili pravljenja nakita. U pravilu, zlatni lim se proizvodi od 22-karatnog zlata (oznaka 917). Zbog visoke čistoće zlata, lim je mekan te ga se u pravilu golom rukom može presaviti.

Pri otkupu zlatnog lima cijena po gramu veća je nego pri otkupu zlata u obliku nakita zbog veće čistoće, odnosno kvalitete zlata.

Otkup zlatnih satova

Vršimo otkup zlatnih satova bilo da se radi o ručnim ili džepnim satovima, a otkupna cijena ovisi o njihovoj tržišnoj vrijednosti, odnosno o rijetkosti pojedinih modela, količini i čistoći zlata od kojeg su izrađeni.

Pri otkupu zlata u obliku rijetkih satova, vrlo nam je bitno da sat ima certifikat zbog autentičnosti proizvoda te zbog lakše daljnje prodaje.

Kod zlatnih satova koji nemaju tržišnu vrijednost (pri čemu se otkupljuje samo udio zlata u satu), odvajamo mehanizam sata od zlatne narukvice, a zlatni ostatak predmeta otkupljujemo.

Ukoliko vas zanima otkup srebra, kliknite OVDJE.

Ukoliko vas zanima otkup platine, kliknite OVDJE.

Ukoliko vas zanima otkup paladija, kliknite OVDJE.

.

Način isplate

Ako se radi o otkupu zlata ukupne vrijednosti većoj od 30.000 kuna, potrebno je najaviti dolazak minimalno 4 sata unaprijed zbog sigurnosnih razloga.

Ako se otkup zlata radi u našem uredu, isplatu sredstava ćemo obaviti pred klijentom, a ako se otkup vrši putem pošte, isplata ide najkasnije jedan sat nakon testiranja robe. Imajte na umu da uplatu možemo izvršiti tek kada imamo sve potrebne dokumente (kopija osobne iskaznice i potvrda o vlasništvu nad bankovnim računom).

Ako ste nam lom zlato ili zlatnike na otkup poslali putem pošte, ali ne želite uplatu na bankovni račun, postoji mogućnost da novac u gotovini podignete u bilo kojem uredu Hrvatske Pošte. Novac se šalje putem Poštanske Uputnice i moguće ga je podignuti već 15 minuta nakon naše obavijesti o slanju novca.

Napomena: Naknada za slanje novca poštanskom uputnicom iznosi 3,75% na iznos uplate. Najmanji iznos naknade je 9 kuna.

.

Investicijsko zlato – cijene

Slika Ime proizvoda Cijena prodaje Cijena otkupa
Mali dukat Franc Jozef – Jednostruki dukat 1.343,00 Kn 1.231,00 Kn
Veliki dukat Franc Jozef – Četverostruki dukat 5.340,00 Kn 4.926,00 Kn
1 unca zlata – Bečki filharmoničar 11.665,00 Kn 11.311,00 Kn
100g zlata | Argor-Heraeus 36.938,00 Kn 35.954,00 Kn

Pošaljite nam upit

Imate zlatnik, a ne znate o kojem se zlatniku radi ili želite dogovoriti termin za otkup zlata? To možete putem donjeg kontakt formulara.

Također nas možete kontaktirati putem emaila otkup.rijeka@bankazlata.com ili broja telefona 098/880 667.

Otkup zlata - Zlatnici i zlatne poluge nisu lom zlato

  Slika proizvoda:
  Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.

  Otkup zlata Rijeka – Najbolja cijena u gradu | BankaZlata.com

  Tražite mjesto za otkup zlata u Rijeci kako biste za svoje predmete od zlata dobili najvišu moguću cijenu? Na pravom ste mjestu, BankaZlata.com nudi otkup zlata u Rijeci po najvišim cijenama po gramu uz trenutnu isplatu u gotovini ili na bankovni račun, bez provizija i bez dodatnih naknada!

  Dođite u našu poslovnicu na besplatnu procjenu vašeg zlata, bilo da se radi o zlatnim polugama, zlatnicima, zlatnom nakitu ili drugim predmetima od zlata – kontaktirajte nas i dogovorite termin!

  Otkup zlata Rijeka, Istra i Kvarner

  BankaZlata.com ured u Rijeci nalazi se u samom središtu grada u blizini autobusnog kolodvora tako da je pristupačan i stanovnicima okolnih mjesta i regija. Nije rijetkost da klijenti svoje zlato dolaze prodati u Rijeku i iz drugih mjesta poput Pule, Krka i Crikvenice iz jednostavnog razloga – za svoje zlato kod nas mogu dobiti znatno višu cijenu zbog koje im se isplati doći u Rijeku. 

  Otkup zlata Rijeka druga je poslovnica za otkup BankeZlata.com. Prva je poslovnica otvorena u Zagrebu, a veliki uspjeh i tisuće zadovoljnih klijenata garancija su kvalitetne usluge i visokih cijena koje nudimo svima koji nam s povjerenjem donesu svoje zlato na otkup. Recenzije zadovoljnih korisnika govore same za sebe, a činjenica da su nam u Zagreb nerijetko dolazili klijenti iz Rijeke, Kvarnera i Istre zbog boljih cijena pružila nam je poticaj u otvaranju nove poslovnice u Rijeci.

  Proces otkupa zlata u Rijeci vrlo je jednostavan – dogovorite termin, donesete zlato, izvrši se besplatna procjena te vam se ponudi otkupna cijena sukladna kretanju cijene zlata na taj dan. Isplata može ići u gotovini (za iznose do 75.000kn) ili na bankovni račun, ovisno o preferencijama klijenta.

  Otkup zlata Rijeka – Potrebni dokumenti:

  Za otkup zlata potrebno je donijeti osobnu iskaznicu kako bismo mogli utvrditi identitet prodavatelja.

  Uz to, potrebno je priložiti bankovnu karticu ili drugi dokument koji potvrđuje vlasništvo nad bankovnim računom, ukoliko isplata ide na račun.

  Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih uz otkup zlata u Rijeci, kontaktirajte nas na otkup.rijeka@bankazlata.com ili 098 880667.