Poklon za vjenčanje – Savjeti za najbolji poklon za svadbu

//Poklon za vjenčanje – Savjeti za najbolji poklon za svadbu

Poklon za vjenčanje – Savjeti za najbolji poklon za svadbu

Pozvani ste na svadbu i ne znate čime biste darivali mladence? Niste jedini. Svi se prije ili kasnije nađemo u takvoj situaciji. Ipak se radi o vjerojatno najvažnijem slavlju u životu i kao uzvanici želimo da naš poklon za vjenčanje bude koristan, ali i da ostane u sjećanju mladenaca. U nastavku pogledajte prednosti i mane neke od najčešćih poklona za svadbu.

Umjetnine za poklon

Jedna od ideja za unikatni poklon za vjenčanje koji će ostati u sjećanju mladenaca je umjetnička slika ili neka druga umjetnina poput skupocjene vaze, ukrasne posude i sl. Ovakav poklon zaista može desetljećima služiti kao ukras u kući ili stanu mladenaca i konstantno ih podsjećati na vas, ali postoji i rizik. Slika ili druga umjetnina im se možda neće svidjeti ili se neće uklapati u stil uređenja životnog prostora pa je neće koristiti. Ne treba zanemariti niti potencijalni osjećaj krivnje mladenca ako ne stave vaš poklon na vidljivo mjesto, a to definitivno želite izbjeći. Naime, možda im se vaša slika ne sviđa, ali budući da ćete im povremeno dolaziti u goste, imaju potrebu držati sliku na zidu kako vas ne bi uvrijedili ne korištenjem vašeg poklona. Dakle, umjetnina kao svadbeni poklon može biti pun pogodak, ali i potpuni promašaj. Stoga, s ovakvim poklonom idite samo ako ste 100% sigurni što mladenci vole i što će slagati sa stilom uređenja njihovog doma.

Poklon za vjenčanje u obliku putovanja

Još jedan unikatni poklon za svadbu kojim ćete se definitno razlikovati od ostalih uzvanika, jer putovanja (pogotovo na udaljene i egzotične destinacije) ljudima ostaju u sjećanju cijeli život. No kao i kod umjetnina, kod ovakvih poklona postoji rizik da neće sve proći bajno. Naime, mladenci možda nisu planirali ići na putovanje ili im radne obveze to ne dopuštaju. Možda su već sami isplanirali putovanje za medeni mjesec. Jedini način da izbjegnete te rizike je da pitate mladence unaprijed jesu li zainteresirani za putovanje i na koju lokaciju. Čak i tada postoji rizik da im taj poklon za vjenčanje ostane u lošem sjećanju jer putovanja ponekad postanu noćna mora – zbog otkazivanja letova, trovanja hranom ili vodom, nekvalitetnom uslugom u hotelima i sl.

Kućanski aparati

Za razliku od gore navedenih poklona, darivanje kućanskih aparata za cilj ima olakšavanje početka zajedničkog života mladenaca. Mladenci se nakon vjenčanja najčešće sele u novi stan ili kuću, a pri tome novi zajednički životni prostor treba opremiti namještajem, bijelom tehnikom i kućanskim aparatima. Ideje za poklon iz ove kategorije:

  • Perilica za rublje
  • Perilica za suđe
  • Mikrovalna pećnica
  • Pegla
  • Blender
  • Sokovnik
  • Aparat za kavu
  • Usisavač

Navedeni pokloni za vjenčanje će vjerojatno biti iskorišteni i zaista će financijski olakšati početak zajedničkog života mladenaca, no postoji rizik da će i neki drugi uzvanici pokloniti isti poklon pa će mladenci završiti s npr. dvije mikrovalne ili tri aparata za kavu, s kojima tad neće znati što raditi.

Posuđe za poklon

Poklon za vjenčanje koji će također mladencima dobro doći i moći će ga trajno koristiti. U obzir dolaze setovi posuđa, skupocjeni pribor za jelo, setovi tanjura, čaša, šalica i sl.

Novac kao poklon

Vjenčanja su danas vrlo skupa i mnogi mladenci dižu kredite da bi mogli platiti restoran, salu za svadbe, bend, fotografa, ogromnu tortu i sl. Drugi pak odmah iza vjenčanja planiraju kupiti stan ili auto, a nekima na svijet vrlo brzo stiže dijete. Sve to zahtjeva mnogo novca i možda je najbolji način da se mladencima pomogne darivanjem novca, s kojim si mladenci onda mogu kupiti točno ono što im treba. No mana ovog poklona za svadbu je to što će se utopiti u desecima ili stotinama drugih novčanih poklona i mladenci ga se sigurno neće sjećati.

Poklon za vjenčanje u obliku zlata

Tradicionalni poklon za vjenčanje u Hrvatskoj, ali i u većem dijelu svijeta je zlato. Na našim prostorima se najčešće radilo o austrijskim zlatnim dukatima Franjo Josip, kojima je primarna funkcija bila očuvanje kapitala u nestabilnim vremenima. Zlatni dukat je i danas najrasprostranjeniji zlatnik u Hrvatskoj, a u nekim dijelovima zemlje je obiteljska tradicija darivanja mladenaca dukatima.

Posljednjih godina sve popularniji poklon za svadbu postaju male zlatne poluge, koje uvijek dolaze u originalnim pakiranjima, što ih čini vizualno lijepim poklonima. Poklanjanjem zlata u obliku zlatnika ili zlatnih poluga postižu se oba najvažnija cilja poklona. S jedne strane vaš poklon će se izdvojiti od većine drugih poklona na svadbi, a s druge strane zlato dugoročno dobiva na vrijednosti. To znači da za razliku od svih drugih poklona, ako mladencima jednog dana zatreba novac, zlato će moći prodati po vjerojatno mnogo višoj cijeni od današnje. Naime, cijena zlata u posljednjih pola stoljeća raste po 8% godišnje, a taj će se trend vjerojatno nastaviti. To znači da se cijena zlatnika ili poluga zlata svakih 10 godina udvostručuje. Poluge zlata uglednih svjetskih kovnica dolaze u veličinama 1 gram, 2g, 5g, 10g, 20g, 50g itd., a uz njih je moguće kupiti i orginalnu ukrasnu kutiju.

Našu ponudu zlata koje može biti prigodan poklon za vjenčanje pogledajte na ovoj stranici, a sva ostala pitanja slobodno nam postavite putem kontakt podataka s vrha stranice.

Autor:

Banka Zlata

By |2019-05-29T23:45:28+02:00listopad 7th, 2018|Uncategorized|1 komentar

Naši klijenti o nama

Slavica Lupić
Slavica Lupić
20:10 09 Aug 19
Odlični članci za početnike, laka i profesionalna komunikacija.
Božidar Babić
Božidar Babić
16:33 09 Aug 19
Iznimno profesionalan pristup klijentu s fokusom na dugoročnu suradnju. Analitičari i savjetnici su dostupni za sva pitanja koja sam imao. Nakon detaljnog razgovora i pojašnjavanja svih mojih nedoumica lako sam donio odluku o kupnji zlata.
goran kovacevic
goran kovacevic
13:13 03 Jul 19
Želim pohvaliti profesionalni odnos prema klijentu. Ne mogu razumjeti radi ćega je to teško mnogim drugima?
Manuel Brkovic
Manuel Brkovic
14:29 01 Jul 19
Odlicne cijene. Osoblje je usluzno i zna odgovoriti na sva pitanja. Super brze i ugodne transakcije.
Domagoj Franc
Domagoj Franc
17:39 03 Jun 19
Osoblje je jako profesionalno, spremno odgovoriti na milion pitanja a cijene jako jako dobre!
Zadruga Miva art Belišće
Zadruga Miva art Belišće
09:26 06 May 19
Naručen dukat Franjo Josip veliki u izvrsnom stanju. Komunikacija i suradnja odlična.
Anamarija Žufić
Anamarija Žufić
20:11 11 Apr 19
Jako profesionalni i uslužni. Cijenama i uslugom daleko ispred drugih. S jednostavnošću se nose i s velikim narudžbama, a dostava izuzetno brza i učinkovita. Hvala cijelom timu Banke Zlata, sigurna sam da ćemo ubrzo poslovati ponovo.
Lorena Horvat
Lorena Horvat
14:46 05 Apr 19
Najbolje mjesto za kupiti zlato! Daleko najbolje cijene u zemlji! Toplo preporucam svima!
Slavko Lovrinovic
Slavko Lovrinovic
21:23 01 Apr 19
Ako želite da obradujete nekog jedinstvenim i vrijednim poklonom, to učinite kupnjom zlatnih poluga ili zlatnika u Banci zlata. Jer su doista jedinstveni. Obratio sam se Banci zlata za savjet,mada sam već nešto čitao o investicijskom zlatu. Uposlenici su doista ljubazni, susretljivi i uslužni u pružanju svih informacija i savjetovanju. Tako da sam još dosta naučio o Ivesticijskom zlatu. Sigurnost i isporuka su za svaku pohvalu. Moj savjet je da je najbolji poklon koji će obradovati svakog. Uvjerite se i sami. Ljubazni, strpljivi, vrlo korektni uposlenici Banke zlata, dat će vam vrlo korisne i stručne savjete, o svemu što vas interessira.
Miljenko H
Miljenko H
09:45 14 Mar 19
Suradnjom sa Bankom zlata sam jako zadovoljan, jer sam se bolje upoznao sa ulaganjem u plemenite metale, te sam uvjek dobio korektan savjet i informacije. Imaju profesionalan odnos prema klijentima i vrlo su ljubazni.
Henarro Flores
Henarro Flores
07:48 09 Mar 19
Jako sam zadovoljan u svakom pogledu. Ljubazni su, dobio sam odličan savjet za moju nedoumicu, cijene niže nego kod ostalih... U buduće kupujem kod njih.
Next Reviews

Kontaktirajte nas ako imate bilo kakvih pitanja.

Suglasan sam da se moji podaci koriste u svrhu odgovora na upit i kontaktiranju putem kontakt forme.

Zašto Banka Zlata?

Kontakt

Ured Zagreb - 01/3000 783
Ured Rijeka - 098/500 499
E: info@bankazlata.com
Radno vrijeme: 09:00 – 18:00